Karelia FI / Tuotteet / Tietoa lattioista / Erikoiskäsittelyt

Erikoiskäsittelyt

Yleisimmät parketin pintakäsittelyt ovat lakkaus ja öljykäsittely. Lisäksi erilaisilla pinnan erikoiskäsittelyillä voidaan lattiaan luoda ja yksilöllistä ilmettä ja ulkonäköä.

Petsaus

Petsaus saa puun loistamaan ja voimistaa entisestään puun luonnollisia värisävyjä. Erivärisillä petseillä voidaan luoda puulattialle aivan uudenlaista ilmettä. Karelia tarjoaa laajan valikoiman petsausvaihtoehtoja – aina vaaleimmasta valkoisesta täyteläisiin antrasiitinsävyihin. Petsaamalla saadaan myös vaihtoehtoja tummille eksoottisille puulajeille.

 

Stained dark 3-strip floor 

Stonewashed

Stonewashed-käsittelyssä puun pinta ensin harjataan ja sitten öljytään. Harjaus tapahtuu teräsharjalla ja sillä saadaan puunsyykuviot esiin samalla tavoin kuin puulattia luonnostaan vuosien saatossa käytössä kuluu. Harjauksella saadaan uuteen lattiaan ajan patinoima ilme. Puunsyitä edelleen korostetaan väriöljyillä, jolloin lattiaan saadaan omaleimainen ilme.

 

 Stonewashedhardwoodflooring

Harjaus

Pinnan harjaus korostaa puun luonnollista syykuviota ja rakennetta. Harjauksen vaikutus puun pintaan vaihtelee puulajin mukaan. Harjaus tapahtuu teräsharjalla ja sillä saadaan puunsyykuviot esiin samalla tavoin kuin puulattia luonnostaan vuosien saatossa käytössä kuluu. Harjauksella saadaan uuteen lattiaan ajan patinoima ilme.

 

 

 

Story (viistetty reuna)

Viistetyt reunat antavat lattialle arvokkaan ulkonäön. Luo kotiisi upea vaikutelma vanhanajan lautalattiasta. Parkettilaudan pintakerroksen reunaan on työstetty viiste, joten asennuksen jälkeen parkettilautojen väliin jää v-mallinen ura - aivan kuin perinteisessä lautalattiassa. Valikoimassamme on useita parketteja, jotka on viimeistelty reunaviistein. Tunnistat nämä Karelia-parketit tuotenimessä olevasta Story-sanasta.