Karelia FI / Asennus ja hoito / Parketin alusmateriaali

Parketin alusmateriaali

Tuplex-alusmateriaali on erinomainen valinta niin parketin, laminaatin kuin vinyylilankun alle.

Tuplex-tuotteista löytyy vaihtoehto sekä kohteisiin, joissa tarvitaan kosteussulku, että kohteisiin, joissa halutaan valita läpihengittävä alusmateriaali.

Asuinrakennuksissa välipohjien askeläänitasolta vaaditaan vähintään 53 dB:n lukuarvoa. Karelia-parketti ja Tuplex-tuotteet täyttävät yhdessä tämän vaatimuksen kaikkien yleisesti käytettyjen välipohjarakenteiden kanssa. Joustavan ja palautuvan rakenteen ansiosta vaimentavat ominaisuudet ovat pysyvät.

Joustava rakenne tasoittaa alustan pienet epätasaisuudet ja antaa parketille ihanteellisen asennusalustan.

Tuplex-tuotteet ovat saaneet parhaan sisäilmaluokituksen sertifikaatin M1, joten ne ovat turvallinen valinta niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

Tuplex-tuotteet valmistetaan Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Tuplex

Tuplex on parketin alusmateriaali, joka muodostuu yhdestä tiiviistä ja yhdestä hengittävästä polyeteenikalvosta ja niiden välissä olevista polystyreenirakeista.

Rakenteensa ansiosta tuote on pysyvästi joustava sekä siisti asentaa. Se toimii myös riittävänä höyrysulkuna, joten erillisiä muovikalvoja/kosteussulkua ei yleensä tarvita.

Perinteinen muovikalvollinen Tuplex on paras vaihtoehto silloin, jos rakenteessa on kosteusriskiä ylä- tai alapuolelta tai kun vaaditaan kosteussulkua. Alusmateriaalin paksuus on n.3mm

Tuplex White HB

Tuplex White HB on läpihengittävä alusmateriaali, jossa ei ole muovikalvoja. Kahden paperin välissä on erittäin tiheitä ja lujia EPS-rakeita. Tuote luo edellytykset hyvälle sisäilmalle ja terveelliselle rakentamiselle. Kirjaimet HB tarkoittavat sanoja ”Healthy Buildings” ja ”High breathability”.

Tuplex White HB:ssä käytetään erittäin tiheitä ja lujia EPS-rakeita, jotka kestävät pysyvästi kuormitusta peräti 60 tonnia / m2 (CS2 > 60 kPa).

Tuplex White HB on vain 2 mm paksu, joten se soveltuu erittäin hyvin korjausrakentamiseen.

Tuplex White HB tarjoaa muovikalvottoman vaihtoehdon silloin, kun aluslattian ominaisuudet ja muut olosuhteet mahdollistavat sen käytön. Se sopii erinomaisesti asennettaessa levyalustoille, rossipohjille ja kuiville betonialustoille.

Asennus

Tuplex:

Tuplex-parketinalusmateriaali asennetaan aluslattialle purkautumissuunnan mukaisesti kuvapuoli alaspäin (kierrä rulla auki). Esimerkiksi mattopuukolla Tuplex leikkautuu helposti. Varo vaurioittamasta Tuplexin alla olevia materiaaleja esim. lattialämmitysjärjestelmiä.
Tuplexin toisessa laidassa olevan limitysmuovin avulla viereiset kaistaleet liitetään toisiinsa, kääntämällä muovi edellisen rivin päälle (kaistaleen verran n. 20cm). Viereiset rivit voidaan myös halutessaan teipata kiinni, mutta se ei ole välttämätöntä. Teippauksella voidaan helpottaa alusmateriaalin paikalla pysyvyyttä parketin asennuksen aikana. Varmista, että Tuplex-kaistaleet ovat tiiviisti vierekkäin ja limitysmuovi tukevasti sauman päällä. Alusmateriaalin päällä liikuttaessa on vältettävä Tuplexiin syntyviä reikiä tai painaumia.

Tuplex White HB:

Tuplex White HB voidaan asentaa kummin päin vain. Levitä alusmateriaali siten, että vuotien reunat tulevat vastakkain. Saumoja ei teipata.

 

PDF

Tuplex-esite

Tuplex White HB –esite

  

  Tuplex Tuplex White HB
Rakenne ja ilman liikkuminen rakenteessa Tuplex Air Flow. Tiiviin ja hengittävän PE-kalvon välissä EPS-rakeita. Kalvo toimii kosteussulkuna. Läpihengittävä rakenne. Kahden paperikerroksen välissä erittäin tiheitä ja lujia EPS-rakeita.
Materiaalit 100 % synteettisiä materiaaleja. HD-PE ja LD-PE kalvot. EPS-rakeet. Paperi on valmistettu suomalaisesta paperimassasta. Sertifioitujen kuitujen määrä on noin 90%. EPS-rakeet ovat tiheitä ja lujia.
Käyttökohde Käytetään tasoitetulle betonille ja aina kun tarvitaan kosteussulku. Soveltuu hyvin rossipohjille ja korjausrakentamiseen, asennettaessa vanhan pinnoitteen päälle.
Askeläänen parannusarvo (∆Lw) 18 dB 17 dB
Kuormituksen kestävyys(CS) >18 kPa > 60 kPa
Vesihöyrynläpäisevyys (SD) 50 m Hengittävä
Lämmönjohtavuus (R) 0,083 m2K/W 0,060 m2K/W
Kyky tasata pinnan epätasaisuuksia (PC) 1,85 mm 1,75 mm
Paksuus 3 mm 2 mm
Leveys 110 mm  + overlap 100 mm
Rullakoko 15, 30 and 65 jm 15 jm
Päästöluokka M1 M1
Valmistusmaa Suomi Suomi

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara