Karelia FI / Asennus ja hoito / Asennusohjeet

Asennusohjeet

Parkettilattian asentaminen on helppoa!

Asennuksessa on huomioitava, että lattiapohja on riittävän tasainen, lämpötila ei saa olla liian alhainen ja ilman kosteuden tulee olla sopiva. Parketti on mahdollista asentaa joko ns. uivaksi tai se voidaan liimata kiinni alustaansa.

Karelia Profiloc-lukkoponttiparketti sekä saumoista liimattavat parketit ovat helppoja asentaa. Asennus käy vaivattomasti ja valmista lattiaa syntyy nopeasti. Lattia on heti valmista, eikä sitä tarvitse jälkikäsitellä, koska lattian pintakäsittely on tehty jo tehtaalla. Tarkan laadunvalvonnan ansiosta kaikki Karelia-parketin osat ovat mittatarkkoja ja täsmälleen yhteensopivia. Yksityiskohtaiset asennusohjeet on pakattu joka kolmanteen parkettipakkaukseen. Tutustu huolellisesti asennusohjeisiin ennen asennustyön aloittamista.

 

 

PDF tiedostot

Asennusohje Karelia lukkopontti parketille

Profiloc 5G-Lukkopontillisen parketin asennosohje

 

 

 

 

 

 

Asennettavuus

Päällysteen asennus on valmistuvan tilan viimeisiä sisustustöitä. Tällöin ympärillä on arkoja viimeisteltyjä pintoja, joita tulee suojella likaantumiselta ja kolhuilta. Tuplex on puhdasta, kestävää ja kevyttä käsitellä sekä asentaa ahtaissakin tiloissa.Asennus
Varmista ennen asennusta, että aluslattia on riittävän kuiva ja tasainen. Betonilattian suhteellisen kosteuden tulee olla alle 85 %. Lattian tasaisuuden voit tarkistaa suoralla viivaimella tai esim. suoralla parkettilaudalla. Aluslattian tasaisuuspoikkeama saa olla 2000 mm:n matkalla enintään + 3 mm. Tarvittaessa aluslattia tasoitetaan.

Poista ennen asennusta pöly tai irtoroskat lattiapinnalta imuroiden tai harjaten. Asenna parketinalusta suorana lattialle hieman (n. 5 mm) irti seinästä.

Tuplex parketinalusmateriaali asennetaan aluslattialle purkautumissuunnan mukaisesti kuvapuoli alaspäin (kierrä rulla auki). Esimerkiksi mattopuukolla Tuplex leikkautuu helposti. Varo vaurioittamasta Tuplexin alla olevia materiaaleja esim. lattialämmitysjärjestelmiä.

Tuplexin toisessa laidassa olevan limitysmuovin avulla viereiset kaistaleet liitetään toisiinsa, kääntämällä muovi edellisen rivin päälle (kaistaleen verran n. 20cm). Viereiset rivit voidaan myös halutessaan teipata kiinni, mutta se ei ole välttämätöntä. Teippauksella voidaan helpottaa alusmateriaalin paikalla pysyvyyttä parketin asennuksen aikana. Varmista, että Tuplex kaistaleet ovat tiiviisti vierekkäin ja limitysmuovi tukevasti sauman päällä. Alusmateriaalin päällä liikuttaessa on vältettävä Tuplexiin syntyviä reikiä tai painaumia.

   

 

Spara

Spara

Spara

Spara